versenysportok

A BMX freestyletól a breakinging mindent megtalálsz ebben a kategóriában. A World Urban Games versenysportjai alatt a világ legjobb utcai sportolói mérik össze tudásukat, hogy kiderüljön, ki a bajnokok bajnoka.

#3X3KOSÁRLABDA

A 3x3 kosárlabda a világ egyik leghíresebb utcai sportja.

Ebben a felállásban a világ minden részén játszanak termekben és az utcán is. Elég rugalmas és könnyű sport ahhoz, hogy bárhol, bárki játszani tudja. Csak egy kosárpalánkra, 6 játékosra és egy félpályára van szükség. Ez a gyors és látványos sport nagyon jó lehetőség arra, hogy új embereket vonzzon be az utcai sportok világába.
A sport versenyszerűen a 2010-es Ifjúsági Olimpiai Játékokon debütált Szingapúrban. A sikert követően a FIBA teljes programmá alakította, ami miatt teljesértékű versenysportként is szerepelni fog a 2020-as olimpián.

 

contest video

#SZABÁLYOK

A játék szabálya egyértelmű. 2 csapat küzd egymás ellen 3-3 játékossal (és egy cserejátékossal). Egy palánk van és egy félpálya. Minden csapatnak 12 másodperce van pontot szerezni. Az első csapat, aki 12 pontot szerez vagy, aki a legtöbbet 10 perc alatt, nyeri a meccset.

 

Képek forrása: www.fiba.basketball

Kiemelt partnereink

telekom
mol-limo

Hivatalos partnereink

vw

Barátaink

vans
dickies
velvart
lidl
store13
ps4
decathlon
lidl
lidl
lidl
bazis-store
skullcandy
x