< Vissza

Új sport egy új generációnak

WUG Budapest, 2019. 06. 15.

 

 

Az X és Y generáció szorosan kötődik a városhoz. Innen jön a kreativitásuk és élményeik nagy része. A kreativitás pedig elindít egy impulzust, amit a World Urban Games-en egy magasabb szintre emelünk. Mindezt azért, mert tudjuk, hogy az új generáció sportja a következő Olimpiai Játékok része is lehet.


Kiválasztottuk a legnagyobb rajongótáborral rendelkező, leginnovatívabb utcai sportokat: BMX freestyle, inline, breaking, parkour 3x3 kosárlabda és repülő korong. Két teljesen új bemutatósportot is tettünk melléjük: a laser runt és az evezős ergométert.

 

 

 


Nem csak sport. Egy fesztivál.

A World Urban Games Budapest egy igazi különlegesség, és nem csak az újgenerációs utcai sportok miatt. Ennél sokkal több: sport, zene és a körülötte lévő kultúra.
Mivel a zene szorosan együtt jár az utcai sportokkal, mindkettőre egyenlő mértékben fektetünk energiát.

A versenyek alatt kizárólag a legpörgősebb zenéket fogják játszani a DJ-k, hogy a sportolók a legjobb formájukat hozzák. Este pedig a legmenőbb magyar és külföldi fellépők fogják nyomni a talpalávalót a koncerteken.

 

 

 

A jövő a fenntarthatóság


Minden szempontból törődünk az új generációval. Ezért választottunk a fesztivál helyszínéül egy elhagyatott, de történelmileg gazdag területet.
A fesztivál végén a sportpályák egy részét meghagyjuk és gondozzuk, hogy a jövő utcai sportolói is használni tudják. És persze az sem kizárt, hogy a következő World Urban Games-en is kelleni fognak még...

 

 

 

Fejlécben szereplő kép forrása: Shutterstock

 

Kiemelt partnereink

telekom
mol-limo

Hivatalos partnereink

vw

Barátaink

vans
dickies
velvart
lidl
store13
ps4
decathlon
lidl
lidl
lidl
bazis-store
skullcandy
x